день української писемності і мови

день української писемності і мови

День украї. Нської писе.

Мності та мо. Ви — свято розвитку державної мови, яке щороку відзначається в україні 9 листопада. За православним календарем — це день вшанування пам яті преподобного нестора - літописця — послідовника творців слов янської писемності кирила і мефодія. День писемності та мови 2020 в україні — історія свята 9 листопада. Заходи свята в день української писемності та мови 2020 — історія дня пам яті нестора - літописця. Цікаво, що українська мова належить до слов’янської групи індоєвропейської мовної сім’ї. Число мовців – понад 45 мільйонів, більшість яких живе в україні. Поширена також у білорусі, молдові, польщі, росії, румунії, словаччині, сша та інших країнах, де мешкають українці, передає 24 канал. Зміни в зно у 2021. Всі деталі про те, як буде проходити тестування у наступному році. Українська входить до третього десятка найпоширеніших мов світу.

9 листопада - день української писемності та мови. Це одне з наймолодших державних свят. Його запроваджено 1997 року за ініціативою всеукраїнського товариства просвіта імені тараса шевченка. У листопаді 1997 р. Був виданий указ президента україни про день української писемності та мови. 9 листопада — день української писемності й мови літературно - музична композиція учасники свята. Учні 5 - 9 класів, учителі школи, батьки обладнання. Мультимедійна презентація, аудіозаписи, учнівські малюнки. Перебіг заходу переглянути презентацію онлайн (дочекайтесь повної загрузки сторінки …) это внедренный файл microsoft office на платформе office online. Сьогодні — день української писемності й мови, свято, яке … читати далі. 29 жовтня, 2018день українсь. 9 листопада наша країна святкує день української писемності та мови. Традиційно цього дня всіх українців запрошують написати всеукраїнський диктант національної єдності і перевірити свої знання. За православним календарем 9 листопада вшановують пам’ять преподобного нестора - літописця - послідовника кирила і мефодія. Вважається, що нестор літописець став прабатьком української писемної мови. існують версії, що раніше на території україни застосовували кілька видів писемності, деякі з них використовували грец. Дата дня української мови та писемності припадає на православне свято – день вшанування преподобного нестора - літописця. Адже дослідники вважають, що саме з його праці починається писемна українська мова. Колись навіть дітей віддавали до школи саме у цей день, після служби у церкві, де молились та просили у нестора - літописця аби благословив майбутніх учнів. Це й не дивно, адже преподобний здобув всесвітню славу.

Генеалогічно українська мова належить до слов’янської групи індоєвропейської мовної сім’ї. Про це свідчать і архаїзми, і деякі фонетичні та морфологічні ознаки, які зберегла наша мова протягом століть. Давньою українською мовою написані козацькі державні документи й хроніки, створена самобутня художня писемність епох – від івана вишенського до григорія сковороди. 9 листопада відзначають день української писемності та мови. Свято започатковане на честь літописця нестора. Саме його вважають батьком українського письма. Пропонуємо добірку цікавих фактів про українську мову.

Дослідник василь кобилюх довів, що українська мова сформувалася в iv. День української писемності і мови. Добірка цікавих фактів. 17 коментувати.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

сборки скайрим 18

русская рыбалка 3 7 6 клевалки

в 20 лет меня выдали замуж за еле знакомого человека

скрита камера німецька сауна